Stress & burn-out

Werkt u zich een slag in de rondte zonder dat het werk af komt? Kunt u zich niet meer ontspannen? Heeft u hartkloppingen of zelfs paniekaanvallen? Piekert u en valt u daardoor laat in slaap? Staat u ’s morgens doodmoe op en ziet u tegen de dag op? Heeft u een kort lontje? Irriteert u zich aan uw kinderen of uw partner? Kunt u geen geluid of licht verdragen? Lukt het niet meer om u te concentreren, is alles u te veel? Vindt u eigenlijk zelf dat u het allemaal wel aan zou moeten kunnen, maar lukt het simpelweg niet (meer)?

Verschijnselen burn-out

Deze dingen vertellen mensen mij vaak. Ze hebben last van stress, een burn-out ligt op de loer of is wellicht geconstateerd. Misschien herkent u enkele of meerdere verschijnselen bij u zelf? De stap om hulp te zoeken is niet eenvoudig, maar wel verstandig! Herstel van een burn-out kan lang duren en is een weg van vallen en opstaan. Op tijd signaleren van uw klachten kan erger voorkomen.

Traject

Tijdens het traject leert u goed voor u zelf te zorgen en om te gaan met uw energieniveau. Het respecteren van uw eigen (lichamelijke) grenzen is een belangrijk aspect. Evenals het onderzoeken hoe het zo gekomen is, om ervan te leren! Vaak zijn werk en persoonlijk leven nauw met elkaar verbonden en zult u merken dat als u het ene aanpakt, het andere ook meeverandert. Voor die verandering heeft u steun in de rug nodig.

Herstel

Stress en burn-out grijpen diep in in uw (gevoels)leven en trekken een wissel op uw gezondheid. U heeft te lang te veel gegeven, bij dit traject gaat het nu om u! Tijd om te gaan herstellen. Waarbij u leert van deze ervaring en weer kan gaan genieten, ook al kunt u zich dat nu nog niet voorstellen!

Wilt u meer weten over deze vorm van hulp bij stress of burn-out? U kunt een afspraak maken om langs te komen voor een intake of neem contact op voor meer informatie.