Anderen over Aafke

Ervaringen van anderen

Op deze pagina leest u verschillende ervaringen van cliënten. In verband met de privacy zijn alle recensies als anoniem opgenomen.


Ik ben door mijn bedrijfsarts doorverwezen naar Aafke in periode van burn-outklachten, gerelateerd aan werk en aan privé. Vooral privé liep ik vast vanwege het overlijden van mijn vader en zusje in het jaar dat ik geboren ben. Bij Aafke was ik op de goede plek om vooral te praten over mijn verleden en de rol van mijn familie, vooral mijn moeder. De bewustwording van het verdriet van een ander dat ik heb gedragen en hoe ik daar vanaf nu anders mee om mag gaan. We hebben een aantal keren een oefening gedaan met poppetjes, Duplo, om ieders rol, vooral mijn eigen rol inzichtelijk te krijgen. Dat was helemaal niet zo complex en leverde me meteen inzicht op. Tijdens de sessies toonde Aafke zich betrokken, betrouwbaar en nam ze mij serieus. Kortom voelde ik me vrij om aan te geven wat me dwars zat en Aafke wees mij op mijn eigen belangen en keuzes voor mijn toekomst. Het is een prachtig keerpunt in mijn leven geweest en ik ben daar dankbaar voor.

12 augustus 2021

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb een individueel traject gevolgd bij Aafke. Ik vind dat ze snel complexe situaties kan doorzien. Ze is professioneel en ze geeft op een warme, duidelijke manier advies. Ze geeft het ook eerlijk aan wanneer ze je niet (verder) kan helpen. Het traject bij Aafke heeft me geholpen om mezelf beter te leren kennen en om verdere stappen te maken in mijn ontwikkeling. Ik ben blij dat ik deze hulp ontvangen.

27 februari 2021

Waardering: 4.5 uit 5.

Wij als echtpaar hebben therapie gevolgd bij Aafke. Haar professionele kennis, ervaring heeft ons enorm geholpen, voor waar wij nu staan. Ze heeft ons beide een spiegel voor gehouden. Door het inzicht wat ze ons gaf, met gesprekken, en d.m.v. duplo blokken, werd ons persoonlijk duidelijk, wie je bent, en waar je staat. Ze is een super lieve vrouw, met een groot warm hart. We voelde ons op ons gemak bij haar. Ze haalt het diepste van je naar boven op een prettige manier. Heeft geen verwijten, waarom dingen zijn gelopen, zoals ze gelopen zijn. We gingen er beide naar toe, met niet het idee dat zij ons 100% zou kunnen helpen. Echter zitten we er wel heel dicht tegenaan, het laatste stukje moeten we zelf doen, en vooral blijven doen. Namelijk het echt spreken naar elkaar, van hart tot hart. We dachten dat we dat al deden, maar er bleek nog heel veel winst te behalen! Aafke, bedankt voor je hulp, liefde en tijd.

2 december 2019

Waardering: 5 uit 5.

Wij zijn zeer tevreden over de relatietherapie van Aafke. Zij is zeer deskundig en doorziet snel wat de kern van een probleem is. Ze durft door te vragen en op een rustige manier te confronteren. Het werken met duplo was voor ons een goede manier om zicht te krijgen op onze (ongezonde) patronen en de oorsprong daarvan. Het is fijn dat Aafke contextueel geschoold is en daarbij ook kennis heeft van volwassen hechtingsrelaties en trauma. Wij vonden het fijn hoe zij steeds de aandacht tussen ons beiden verdeelde. De escalaties in onze relatie zijn enorm afgenomen en de verbinding is hersteld.

18 januari 2019

Waardering: 5 uit 5.

Dankzij Aafke durf ik nu met positiviteit naar de toekomst te kijken. Met veel geduld heeft ze mijn problemen aan gehoord en mij daar super bij geholpen. Ik ben Aafke dankbaar voor haar hulp.

14 januari 2019

Waardering: 5 uit 5.

Wij (echtpaar) kwamen via de huisarts bij Aafke binnen op het moment dat we allebei erg diep zaten door gebeurtenissen uit de jeugd en de gevolgen daarvan.Zij heeft op een professionele manier en met heel veel geduld ons er weer uit weten te krijgen. Ze is meegaand, maar ook heel erg eerlijk, wat soms wel confronterend is. Maar wat soms wel moet. Mede door haar christelijke identiteit voelde haar hulp goed en vertrouwd. Wij kunnen Aafke iedereen aanraden als je een christelijke hulpverlener zoekt.

11 september 2018

Waardering: 5 uit 5.

Na lang zoeken vond ik in Aafke een therapeut bij wie ik met mijn ingewikkelde hulpvragen terecht kon. Zowel persoonlijk als in mijn huwelijk en gezin, waar ASS-problematiek een grote rol speelt, liep ik tegen een muur. Aafke bood mij een veilige omgeving om over alles te praten en ze hield me op de juiste momenten een spiegel voor. Aafke is respectvol en professioneel, en ze luistert en observeert goed. Ze is niet ‘zweverig’ maar ze combineert haar scherpe intuïtie met wetenschappelijke inzichten en observaties. Ze kan complexe situaties snel doorzien en na ieder consult had ik het gevoel dat ik concrete handvatten had meegekregen. Dat doet ze op een liefdevolle manier, zonder oordeel, waarbij ze ook eerlijk zaken durft te benoemen. Aafke sluit goed aan bij wat je aankunt en ze biedt perspectief, waardoor je weer een volgende stap kunt zetten. Ze biedt geen kant-en-klare oplossingen, maar ze helpt je om zelf te ontdekken welke nieuwe wegen je kan bewandelen die passen bij je persoonlijkheid en leefsituatie. Ze helpt om realistische doelen te stellen en checkt gaandeweg het traject wat nodig is om die doelen te bereiken. Aafke zegt het ook eerlijk als het haar niet lukt om je verder te helpen. Haar inlevingsvermogen en doortastendheid, met de nodige humor, hebben mij enorm geholpen. Als ik Aafke in twee woorden zou moeten typeren, dan zeg ik ‘warme duidelijkheid’.  

19 augustus 2021

Waardering: 4.5 uit 5.

Door het traject bij Aafke sta ik nu stevig in mijn schoenen en heb ik mijn kracht gevonden.

23 november 2020

Waardering: 4.5 uit 5.

We zijn heel dankbaar dat we via via bij Aafke terecht zijn gekomen! Direct viel ons op dat ze heel goed kan luisteren, en doorvraagt. Daarbij is ze opmerkzaam op wat iets met je doet en heeft ze daar oog voor. Ze is lief, vriendelijk maar zeker ook kordaat en nuchter. Schuwt het niet om te confronteren als dat nodig is, maar wel op zo’n manier dat je het begrijpt en dat je er ook verder mee kan. Het heeft ons veel inzichten gegeven. We kunnen wel zeggen (ook al klinkt dat groots) dat ons leven is veranderd sinds we naar Aafke zijn geweest omdat we beter met onze emoties kunnen dealen, beter kunnen omgaan met trauma’s/ moeilijkheden uit het verleden, we hebben inzichten gekregen over verleden, heden maar ook wat betreft de toekomst. We zouden Aafke zeker aanraden!

5 juni 2020

Waardering: 5 uit 5.

Als echtpaar zijn we bij Aafke terecht gekomen omdat onze relatie in een diep dal zat door acties van een van ons. Door de gesprekken met Aafke kwamen we erachter dat deze acties een gevolg waren van een gemis, die we beiden voelden: echte verbinding krijgen en houden met elkaar. Dit heeft Aafke aan de hand van duplo zichtbaar gemaakt. Op een helder, eerlijke en soms duidelijke manier heeft Aafke ons geleerd om eerst bij onszelf na te gaan (wat verwacht ik nu van de ander, wat zijn mijn verlangens) en dit om een heldere en eerlijke manier te verwoorden in de communicatie. Nu zijn we uit het dal en ook als is het nog steeds werken, met de tips van Aafke komen we er wel! 🙂 Dank je wel Aafke!

30 september 2019

Waardering: 4.5 uit 5.

Door een conflict met mijn leidinggevende voelde ik me onzeker en gefrustreerd en dreigde er een burn-out te ontstaan. De gesprekken met Aafke hebben ervoor gezorgd dat ik beter luister naar mijn gevoel. Haar deskundigheid over de samenhang tussen verstand, gevoel, intuïtie en mijn lichaam heeft me geholpen. Haar christen-zijn is een vanzelfsprekendheid in de gesprekken, we delen hetzelfde mensbeeld; ik ben Gods geliefde kind (Jes. 43:4 en Rom. 9:12). Zo mag ik naar mezelf kijken, en met diezelfde compassie naar anderen. Aafke biedt de perfecte balans tussen oprechte betrokkenheid en nuchtere, praktische adviezen en handreikingen.

22 januari 2019

Waardering: 5 uit 5.

Het helpt echt

5 juli 2017

Waardering: 4 uit 5.

Aafke heeft mij inzicht gegeven in wie ik echt ben en dat met liefde en deskundigheid begeleid. Aafke kan heel goed luisteren en is doortastend, wijs, begaan, professioneel. Ik zou haar zeker aanbevelen! Haar christelijke identiteit is op een integere manier aanwezig. Aafke is een vakvrouw!

13 juni 2017

Waardering: 4.5 uit 5.

Soms confronterend maar altijd eerlijk en verhelderend en daardoor heeft het mij verder geholpen.

30 mei 2017

Waardering: 4.5 uit 5.

We zijn dankbaar dat Aafke op ons pad werd gebracht in een moeilijke periode in ons leven. We hebben haar deskundigheid, eerlijkheid en wijsheid enorm gewaardeerd. Het heeft ons erg geholpen.

9 juli 2020

Waardering: 5 uit 5.

Na een traject samen met mijn partner heb ik ook nog een individueel traject doorlopen bij Aafke. Aafke heeft me geholpen om trauma uit mijn jeugd te verwerken en om te leren leven met de gevolgen er van. Ze begreep ontzettend goed waar mijn pijn zat en kon daar rustig met mij naar toe bewegen. Ze had steeds compassie, maar gaf ook heldere uitleg en adviezen. Aan het einde van het traject leerde ik ook naar mijn eigen schaduwzijden kijken. Ik kan nu beter zorg dragen voor mijn pijn en sta stabieler en steviger op mijn tegel. Ik was heel blij met het geduld van Aafke. Het hielp mij ook om de tijd te nemen.

28 maart 2020

Waardering: 5 uit 5.

Wij zijn als echtpaar bij Aafke geweest, omdat we tegen bepaalde patronen in ons huwelijk bleven aanlopen. Aafke heeft ons op een hele positieve manier geholpen om anders naar de dingen te kijken. We voelden ons gehoord. Aafke is best direct, maar wel op een veilige manier. Door alle eyeopeners en vragen heeft ze ons tot nadenken gezet en ons daarbij begeleid. Aafke is zeker aan te raden!

13 juli 2019

Waardering: 5 uit 5.

Tijdens mijn traject bij Aafke heb ik goede resultaten weten te bereiken door haar deskundigheid en levenswijsheid. Haar scherpe, maar nuchtere analytische blik gaven veel inzichten. Daarnaast is Aafke een prettig, warm persoon waardoor ik mij vertrouwd voelde om mijzelf kwetsbaar op te stellen. Terugkijkend ben ik dankbaar voor de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt in het traject bij Aafke! Ik zou het zo weer overdoen en haar zeker aanbevelen!

2 april 2019

Waardering: 5 uit 5.

Wat ben ik dankbaar met de deskundige hulp die ik van Aafke heb gekregen. Door wie ze is en hoe ze zich opstelt voelde ik me meteen op mijn gemak. Dankzij haar kennis over narcisme heb ik veel geleerd en begreep ze meteen waar ik het over had. Ik keek uit naar de gesprekken met haar en dankzij haar begeleiding had ik na elke sessie weer punten waar ik in het dagelijks leven mee aan de slag kon gaan. Dankzij Aafke heeft mijn leven een positieve wending gekregen en daar geniet ik elke dag weer van!

12 september 2018

Waardering: 5 uit 5.

Aafke van Deursen is een therapeute die goed schakelt tussen haar professionele blik en voldoende nabijheid. Ze weet zich prima in te leven in situaties, en durft te confronteren. Maar zo nodig stelt ze gaandeweg haar beeld van je ook bij. Haar gedetailleerde werkwijze (‘slow’) is beslist inzicht gevend.

30 mei 2017

Waardering: 4.5 uit 5.

Erg blij met de ontvangen zorg van Aafke ze is open en eerlijk. Je merkt dat ze het echt met haar hart doet maar ook heel professioneel werkt. En wat ook fijn is ze doet het vanuit een christelijk oogpunt zonder opdringerig te zijn. Ik ben echt goed geholpen door Aafke. En zou het zeker aanraden naar Aafke te gaan.

30 mei 2017

Waardering: 5 uit 5.